top of page

Oslo Street Fotballsenter flytter

Fra og med 30. juni vil Oslo Street Fotballsenter på Helsfyr stenge grunnet riving av bygget. Men ikke fortvil - et nytt senter er allerede under planlegging og vil være klart fra høsten av.


I et kort intervju med grunnlegger Tobias Brandal Busæt forteller han at det vil bli trist og vemodig å forlate Helsfyr og det flotte nærområde, men at han ser frem til å kunne åpne et nytt senter til høsten igjen. Han er noe hemmelighetsfull for planene videre og ønsker ikke på nåværende tidspunkt å røpe hvor det nye senteret skal være, men forteller så mye som at det fortsatt vil være i Oslo. Det han derimot ønsker å røpe er at det nye senteret vil få store og betydelige oppgraderinger fra dagens senter med enorme løft på alle de aktivitetene vi tilbyr i dag, samt at det vil komme noen nye aktiviteter. Han tror videre at senteret vil virkelig sette egenorganisert idrett på kartet og at dette vil overraske hele fotball- og idretts-Norge.


Vi ønsker gjennom dette senteret virkelig å vise fotballklubber, kommuner og andre organisasjoner som Norges Idrettsforbund hvor lite som skal til for å tilrettelegge og glede mange med egenorganiserte aktiviteter. Samtidig vil alle se at vi tar egenorganiserte idrettsutøvere og andre som faller fra organisert idrett på fulle alvor. - Tobias Brandal Busæt


Off-Pitch FC lanserer #AvBanen tiltaketOff-Pitch FC ønsker gjennom sitt nye tiltak #AvBanen å nå ut med sitt budskap til hele Norge. Formålet med tiltaket er å forebygge for frafall i den organiserte idretten, fange opp de som faller fra og sette mer fokus på idretter som i dag ikke er under Norges Idrettsforbund.


Leder for tiltaket, Jonathan Åmot Olsen, forteller at tiltaket er laget for at flere barn, ungdom og andre skal kunne skaffe seg mer kunnskap og informasjon om andre sporter enn de vanlige organiserte idrettene som fotball, håndball og ski. I følge Norges Idrettsforbund slutter 6 av 10 ungdom med idrett på grunn av at aktiviteten ikke er gøy lengre eller at dem føler på et tidspress. Svært engasjert så forteller Jonathan videre at det ikke nødvendigvis er selve aktiviteten eller idretten som ikke er gøy lengre hos ungdommen, men at målsetningene for aktiviteten endrer seg med årene - idretten blir mer resultatorientet, seriøsiteten blir høyere og antall treningstimer med sitt fotballag øker betraktelig. Det som da er synd er at det ikke er selve ungdommen som setter målene for aktiviteten, men heller trenere, lagledere og foreldre som gjør dette. Men på de egenorganiserte aktivitetene ser vi ofte det motsatte - at det er ungdommen selv som setter premissene for aktiviteten. Dette fører til økt medvirkning, mestring og glede til ungdommen da det er kun deres egne mål som skal oppfylles, ikke andre sine mål.


Samtidig viser lederen for tiltaket forståelse for at idrettslag ikke kan bruke sin tid og energi på egenorganiserte aktiviteter som footvolley eller Teqball da dette muligens ikke fører direkte til økt medlemskap i idrettslaget, og medlemstall er selvsagt noe alle idrettslag er avhengige av. Men vi tror samtidig at man kan organisere det uorganiserte med noen enkle grep, og det er nettopp dette vi ønsker å vise gjennom #AvBanen tiltaket. Gjennom tiltaket ønsker Off-Pitch FC å besøke flere fotballklubber i hele Norge for å kjøre gratise fotballskoler for klubber hvor fokuset er på egenorganisert fotball. Når Jonathan blir spurt om en mulig konsekvens av dette kan føre til at flere slutter med organisert idrett til fordel for egenorganisert aktivitet, forteller han at han tror det motsatte vil skje. Han forklarer videre at uansett hvordan man ser på statistikken så vil flere ungdommer falle fra idrettslagene før dem er fylt 18 år, og om noen da heller begynner med egenorganiserte aktiviteter er dette gull verdt for enkeltindividet i motsetning til at det fører til lediggang. Samtidig er lek med ball viktig for alle som ønsker å bli gode fotballspillere, og dette fører videre til mestring og glede - videre utfall av dette er at flere holder lengre ut i den organiserte idretten. Så vi tror økt fokus på lek og egenorganiserte aktivitet vil føre til at flere holder lengre ut med den organiserte idretten.Off-Pitch FC deltar i EM i Streetfotball

Etter å ha gått seirende ut av EM kvalifiseringen i Berlin, hvor dem blant annet slo ut den regjerende europamesteren i Street Fotball, var våre gutter i Off-Pitch FC x Team Strazbone store favoritter til å ta pokalen med hjem til Norge.
Europamesterskapet i Street Fotball 2022 skulle arrangeres i Riga på hjemmearenaen til Ghetto Games. En arena som er laget for å ta alle med en lidenskap for egenorganiserte fotball med storm. Værgudene så ut til å være på norsk side denne dagen med regnbyger, noe som ikke gjorde favorittstempelet til Off-Pitch FC mindre inn mot turneringen. I den første kampen ble det seier mot et latvisk lag med de solide sifrene 6-0. Guttene som enda ikke hadde tapt i en street fotballturneringen, verken i Norges Street Fotballiga eller EM kvalifiseringen, så ut til å være godt i rute for å ivareta denne tradisjonen. I neste kamp skulle laget møte Street Monsters, et lag som hadde samlet flere av de beste streetspillerne fra Europa. Off-Pitch FC kom under 1-0, før dem deretter reduserte til 1-1, men en stor feilvurdering i forsvaret førte laget under igjen til 2-1. Dermed måtte Off-Pitch FC jage utligning, noe som er særdeles krevende mot et godt og rutinert street fotballag. Etter flere forsvarsfeil og vurderinger tapte laget til slutt 4-1. Med et tap og en seier i boks var det klart, guttene måtte vinne en av de to siste kampene for å gå videre fra gruppespillet. Det neste laget var den regjerende kroatiske mesteren, et lag som satser mer på trøkk, tæl og defensive strukturer enn tekniske finesser. Off-Pitch FC er det klart førende laget i kampen, hvor dem kommer til flere farligheter som burde resultert i mål. Resultatet endte til slutt 0-0 i en kamp vi burde ha vunnet. Dette ville si at Off-Pitch FC måtte vinne neste kamp for å kunne fortsette sitt streeteventyr. På motsatt banehalvdel sto enda et latvisk lag som også kjempet for videre overlevelse i turneringen. Kampen startet godt for Off-Pitch FC og gikk raskt opp i en 2-1 ledelse, deretter ble det latviske laget tildelt en noe diskutabel straffe og lagene var dermed like langt, 2-2. I siste minutt greier dessverre det latviske laget å score slik at sluttresultatet blir 3-2 til Latvia. Dermed var det snipp, snapp ute for streeteventyret til Off-Pitch FC for denne gang.


Selv om dette resultatmessig var en stor nedtur for Off-Pitch FC var hele arrangementet en stor motivasjonsboost til videre satsning på egenorganisert fotball. Off-Pitch FC vil være tilbake igjen neste år og da er kun gull godt nok.

269 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page